28 Mart 2022 Pazartesi

SUAL VE CEVABLAR ( 7 )

 SUAL VE CEVABLAR   ( 7  )


Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü Lillâhi Rabbil Âlemîn, vessalâtü, vesselamü alâ Rasûlünâ Muahammedin ve alâ âli Muhammed.

TARİH :  17 Şaban 1443-20.3.2022

SOHBETİMİZ : Sual ve Cevabları haggında:


SUAL : Cuma namazı vaktinde satış ve alış yapmak Haram mıdır?

EL CEBAB : Cuma Sûresi 9. Âyeti Kerimede Allâhu Zül Celal: ((( Cuma günü namaz için ezan okunduğunda  işi, alış verişi derhal bırakın!))) buyuruyor. Buna göre, Ezan okunduktan, Cuma namazı bitene gadar yapılan satışlar ve satın alınan şeyler HARAMDIR. Satan kimsenin aldığı para ve satın alanın aldığı şeyler de haramdır. Yenilemez, içilemez. 


SUAL: Kadınların üç kova suyla yaptığı temizliği, sadece bir ıslak bez ile  yapabilen canlıya kim denir?

EL CEVAB : Erkek denir…


SUAL : İlk defa ağlayan kimdir.

EL CEVAB : Âdem babamızdır. Serendib adasına indirildiğinde eyle ağlamış ki, akan göz yaşlarından odlar bidmiş ve bu odlarda şifalı olmuştur. Şifalı odların tamamı Âdem babamızın gözünden akan yaşlarla biten odlardır. Onun için Hindistan ın odları şifalıdır. 

SUAL : Allahu Teâlâ yazdıysa boz sun ifadesi yanlış mıdır?

EL CEVAB : Allahu Tealanın yazdığını ve takdir eddiğini beğenmemek olduğundan, Bunu söyleyen kimsenin, İmânı ve nikâhı gider. Sakın ola ki bu sözü söylemeyin! 


SUAL : Ben Laikliği seviyorum, diyen kimsenin İmanı gider mi?

EL CEVAB : Laiklik şirktir, Laiklik, kâfirliktir. Bir Müslüman “ ben laikliği seviyorum, beğeniyorum derse kâfir olur. Laiklik liği ilk def-a Fransa icad etmiştir.(laïcisme) dir. Yunanca da (laikos) dur. Hıristiyan devledler de ise (laïque) dır.

Türkiye ye ise Laikliği, (Kamal) 1924 de getirmiştir. Dveletin dini İSLAM dır yazısı da galdırılmıştır.  (Din ve İslam Laikliğe asla garışamaz) diye anayasada yazılıdır. 


SUAL : Cuma günü İmam hutbe de dua ederken Cemaat el galdırıb Amin diye bilir mi?

EL CEVAB : Mezhebimiz olan, Hanefî mezhebinde cemaatın el kaldırmaları âmin demeleri caiz değildir. Bunu yaparlarsa günahkâr olurlar.


SUAL : Ölen kimse için (Yedisi) (Gırkı) (52. Gecesi) diye bir şey var mıdır?  

EL CEVAB : Beyle bir şey yoktur. Bunlar Hıristiyanların yaptıklarıdır. Hıristiyanlar, ölülerin, kırkıncı günü burunlarının düştüğüne, 52. Gece de çürümeye başladığına inanırlar.  kırkıncı gün mezarlıkta âyin yaparlar. 


Muhterem Gardeşlerimiz: Yanından geçib gidid de bir yudum suyunu içmediğiniz  nehrin gıymetini, susuz galdığınız zaman anladığınız gibi. Peşinden giddiğiniz Keferenin/keferelerin, gavurluklarını da cehenneme düşdüğünüz zaman anlarsınız. 


Cevizin dadı özündedir. Gabuğunu dişleyenler bunu anlayamazlar. 


Aman deyim Diggad edin! Yüce Rabbimize emâned olunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder