30 Mart 2022 Çarşamba

Aman temkine dikkat! Temkinli olmak her yerde ve her şeyde güzeldir! Ramazan'ı şerif de namaz ve oruç rehberiniz Fazilet takvimi ve imsakiyesi değilse,temkin vakti olmiyan takvimlere göre yer içer namaz kilarsaniz ne olur? İbadetlerde farz olan vaktin başına ve sonuna Riayet edilmediğinden farzlardan(şartlardan) biri eksik olan ibadetler kabul olunmaz!

 Aman temkine dikkat!

Temkinli olmak her yerde ve her şeyde güzeldir!
Ramazan'ı şerif de namaz ve oruç rehberiniz Fazilet takvimi ve imsakiyesi değilse,temkin vakti olmiyan takvimlere göre yer içer namaz kilarsaniz ne olur?
İbadetlerde farz olan vaktin başına ve sonuna Riayet edilmediğinden farzlardan(şartlardan) biri eksik olan ibadetler kabul olunmaz!
Nasıl mı?
Şöyle: namaz vakti girmeden beş dk önce okunan ezanla bir, hemen namaza durursaniz, namazın 12 farzından biri eksik olduğundan o namaz makbul değildir!
Oruçta ise imsak vakti ile ezan arasındaki 18 dk.olan temkin vakti İçerisinde ezan okununcaya kadar yerseniz içerseniz,yine iftarda ezanla bir yemeğe içmeye hemen başlarsanız,suç benim değil ezanı erken veya geç okuyanın olur derseniz yine boşuna aç ve susuz kalmış oluyorsunuz!
Oruç demek tutmak ve sabır etmek demekse 18 dk.erken kesip,3 dk sonra iftar edeceksiniz ve oruclariniz makbul olacaktır.
Bu dikkat eden rikkat sahibi uyanık uydum kalabalığa demiyen kılı kırk yaran hassas müslümanlara selam olsun!
Allah ibadetlerin şartlarını rukunlarini vacip sünnet ve mustehablarini bilen öğrenen bilinçli ibadet eden kullarından eylesin,
Ramazan'ı şerif ayımız mübarek olsun hayır ve bereketlere barış ve mutluluklara sebeb olması dileklerimle, hayırlı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder