30 Mart 2022 Çarşamba

Seretonin; Mutluluk hormonu!

 Seretonin; Mutluluk hormonu!

Mutlu olmanın yolları;4 dür.
İnsanların%80 ni şehirlerde yaşıyor olduğuna göre, tarım öldürülmüş, gıdada dışa bagimliyiz demektir,buda bizi topla tüfekle yikamiyanlar zararlı ve haram hazır katkılı gıdalarla,fitratimizi, güzel huy ve hasletlerimizi yok ediyorlar,suyu kesilmiş havuzdaki balıkların avlanması gibi avlanacagiz demektir,
Bu hükümetlerin sanayii toplumu üretme, yanlış politikassının kaçınılmaz, inkâr edilmez bir gerçegimizdir,bunu vurguladık tan sonra yazımın başlığına dönüyorum!
İnsanların çoğu geçim derdinde, şehrin gürültülü yaşamından para kazanmak ev ve araba hırsından ve yanlış yetersiz beslenme den dolayı yoğun sitres altında çoğuda debresyon eşiğindedir.
Bunlardan bazıları mutlu sitressiz ehli hizmet ve Ehli zikri görünce,çok mutlu sitressiz ve pozitif olduklarını söylüyorlar, hâlbuki eğitim camiâsida sitresli meslek içerisindedir,hele sosyal iletişim serhoşu çocuklar la uğraşmak daha da sitreslidir.
Mutluluğun yolunun birincisi:
Allah'ı,seni yaratanı hatırlamak,zikr etmektir,ama nasıl?
Açık zikir yapanlar "Allah,Lâ ilahe illallah,ve esteğfirullah"gibi zikirleri yaparken dillerinin ucu üst ön dişlerin arkasına damağa mutlaka dokunur,bu dokunma beyne hipofiz bezine sinyal gönderir ve bu bez seretonin ( mutluluk hormonu )üretmeye başlar.
Hâkeza,gizli zikir,(kalb zikri) yapanlarda zikir esnasında dillerini 👅 üst damağa dayarlar,yine beyin mutluluk hormonu üretir.
Yanî: Allah'ı çok zikredenlerde sitres ve debresyon olmaz onlar mutlu insanlardır.
İkincisi: Temiz havada yürüyüş yaparken yine beyin mutluluk hormonu üretir.
Üçüncüsü: Bazı gıdalarda beynin Mutluluk hormonu üretmesine katkı yapar bunlar da yorumda gelecektir.
Dördüncüsü:Bir insana iyilik yapmak, maddi veya manevi bir eksiğini bir ihtiyacını giderip yüzündeki memnuniyeti ve mutluluğu görünce,sizde mutlu olursunuz, beynimiz mutluluk hormonu üretir.
Allah dünyada ve ahirette mutlu olanlardan eylesin,âmin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder