28 Mart 2022 Pazartesi

Selamlar, iğde ile ilgili bir anımı aktarmak istiyorum kısaca.

Çocukluk yıllarımda bir gece kapımız çalındı.iki polis ve ilerice yaşlarda bir bayanı görünce şaşırdık. Polisler babamın adını verip görüşmek istediklerini söylediler. Babam kendisini tanıtıp nasıl yardım edebileceğini sorunca , hanımefendi atıldı ve "Sizi tanımıyorum, sadece adınızı biliyorum. Bu şehirden geçiyordum, polisten rica ettim mümkünse adresinizi bulması için. İğdeli bir tarif vermişsiniz bir yakınıma. Ben de uyguladım. Hayata yeniden döndüm! Yıllardır ülser hastasıyım ve kaç ameliyata rağmen iyi olamamıştım. Şimdi önüme geleni yiyebiliyorum!" dedi… Tabi bizde büyük bir şok :> Babam nereden nasıl öğrendiyse bu tarifi bir arkadaşına anlatmış. O arkadaşı da bu hanıma : Misafir ettik, yolladık.

Gelelim yıllardır her midesinden şikayeti olana verdiğim basit tarife: - 1 kg iğde - 1/2 kg bal
Iğdeleri bir tepsiye döküp 3-4 gün güneşte kurutuyoruz. Sonra kabuklarını soyup tozunu bir kaba ufalayarak çekirdeklerinden ayırıyoruz. Üzerine balı da ekleyip karıştırıyoruz.
Bu karışımdan sabah akşam yemek öncesi 1 çorba kaşığı yiyoruz. Şikayetlerden kurtuluyoruz)
Sadece basit bir yemiş olarak bildiğimiz iğdenin böylesine bir kerameti olduğuna yıllardır şahit olmuş biri olarak altına imza atabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder