1 Nisan 2022 Cuma

*Peygamber Efendimiz* (s.a.v) *buyurdular* :

 *Peygamber Efendimiz* (s.a.v) *buyurdular* :

▪ *Sizden biriniz Ramazan-ı Şerif’te SAHUR yemeğini hazırlamak için veya TEHECCÜD için uyanıp yatağında bir tarafından diğer tarafına hareket etse*, Hz.Allah ona bir melek gönderir. Ve melek “ *_Allah’ın rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun ey Allah’ın kulu kalk!_”* der.
▪ *Namaz kılmak niyeti ile kalktığı zaman* yatağı onun için dua ederek “ *_Allah’ım bu Kulun’a yüksek ve güzel cennet yataklarından ver._”* der.
▪ *Elbisesini giydiği zaman* elbisesi ona “ *_Ya Rabbi bu kuluna cennet elbiselerinden giydir_”* diyerek dua eder.
▪ *Nalinlerini giydiği zaman* nalinleri onun için “ *_Ya Rabbi sırat üzerinde bu kulunun ayaklarını sabit kılıp kaydırma_”* diye dua eder.
▪ *Abdest için ibriğe yöneldiği zaman* ibrik ona “ *_Ya Rabbi bu kuluna cennet ibriklerinden ve kâselerinden ikram et_*” diye dua eder.
▪ *Abdest aldığı zaman* abdestte kullandığı su “ *_Ya Rabbi onu hata ve günahlardan temizle_*” diye,
▪ *Namaza durduğunda* içinde bulunduğu ev “ *_Ya rabbi bu kulunun kabrini geniş ve nurlu kıl ve rahmetini ziyade et_*” diye dua ederler.
▪ Cenabı Hakk o kuluna rahmeti ile nazar eder. *Namazını bitirip dua etmeye başladığı zaman* Cenab-ı Hakk “ *_Ey kulum dua etmek senden icabet ise benden, istemek senden vermek ise benden,istiğfar senden gufran ise bendendir_*” diye mukabele eder.
*Bu mübarek ayın her gecesini kadir gecesi bilip feyzinden ve berekatindan tam istifade edebilmek temennisiyle her şeyin bir zekâtı vardır bedenin zekât ıda oruçtur...!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder