3 Nisan 2022 Pazar

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “(İnsanlara karşı) müsâmahalı (kolaylaştırıcı) ol ki sana da (dünyada ve âhirette) müsâmaha gösterilsin.” (Müsned-i Ahmed bin Hanbel)

 Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Şâbân(-ı şerîf) ayının on beşinci (yani Berât) gecesi olduğu zaman, gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun.” (Sünen-i İbn-i Mâce)

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Görmezler mi ki gök ile yer arasında Allâh’ın emrine itaat ile uçan kuşları? Onları Allah’tan başkası (orada) tutmuyor. Şüphe yok ki bunda iman eden bir kavim için elbette ibretler vardır.” (Nahl Sûresi, âyet 79)

Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Güzel bir kadını ilk gördüğü anda gözünü kapatan bir Müslüman’a, Allâhü Teâlâ, zevkini (kalbinde) hissedeceği ibadet (imkânı) verir.” (Müsned-i Ahmed)

Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Müminler ancak o kimselerdir ki, Allâh’a ve Resûlüne iman ettikten sonra şüpheye düşmeyip Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihâd etmişlerdir. İşte bunlar (imanlarında) sâdık olanların ta kendileridir.” (Hucurât Sûresi, âyet 15)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder