2 Nisan 2022 Cumartesi

🍁RAMAZÂN-I ŞERÎF’TE BAZI İBÂDETLER:🍁 Mübârek Ramazân-ı şerîf ayı, 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammed’in ayıdır. Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden âzâd olmaya vesiledir.

 

🍁RAMAZÂN-I ŞERÎF’TE BAZI İBÂDETLER:🍁 Mübârek Ramazân-ı şerîf ayı, 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammed’in ayıdır. Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden âzâd olmaya vesiledir.
• Ramazân-ı şerîf ayı, gündüzleri oruçla, geceleri terâvih namazlarıyla ihyâ edilir.
• Ramazân-ı şerîf Kur’ân ayıdır. Bu itibarla, Kur’ân-ı Kerîm okumasını bilen herkes, bu ayda Kur’ân-ı Kerîm’i hatmetmelidir. (Kur’ân okumasını bilmeyenler bu ayı fırsat bilip öğrenmeye gayret etmelidirler.)
• Ramazân-ı şerîfin ilk akşamı, (Şâbân-ı şerîfin son gününü Ramazan’ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında iki rekât “Yâ Rabbi, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için” niyeti ile teşekkür namazı kılınır.
Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rekâtte bir “İnnâ a’taynâ..”, ikinci rekâtte bir İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup duâ yapılır.
• Birinci on gün içinde, mümkünse, tesbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.
• İkinci on gün içinde mümkünse, yine tesbih namazı kılınır ve hatm-i enbiyâ yapılır.
• Üçüncü on gün içinde ise tevbe-istiğfar, hatm-i enbiyâ ve 7 salât ve selâmdan sonra mümkünse hatm-i istiğfar yapılıp, (yâni 1001 defa, “Estağfirullâhe’l-Azîm ve etûbü ileyk” denildikten) sonra da 7 veya 70 salât ve selâm okunur, duâ edilir.
• İftara yakın “Allâhümme yâ vâsia’l-mağfirati, iğfirlî.”
• İftarda da “Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü” veya “Zehebe’z-zameu vebtelleti’l-urûku ve sebete’l-ecru inşâallâhü teâlâ” duâları okunur. Rabbim recebi şerifi ve şabanı şerîfi şefâatçi kıl ramazanı şerife ulaştır inşaAllah orucumuzu Kur ânı kerim hatmi teravih namazını edâ etmeyi nasip eylesin zekatı fitre yi hakkıyla vermeyi nasip eylesin talebeyi uluma iftar sahur vermeyi unutmıyalım Rabbim kabul eylesin inşAllah 🤲
🥀HAYIRLI SABAHLAR 🥀





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder