28 Nisan 2022 Perşembe

BÖBREK SAĞLIĞIMIZIN BÜYÜK ÖNEMİ BASİTÇE TEDAVİ EDELİM M .ulaş Uyarı diyalize giriyorsanız kullanmayın bitkiler

 

Mustafa Ulaş

1s 
Herkese Açık ile paylaşılıyor
16s 
BÖBREK SAĞLIĞIMIZIN BÜYÜK ÖNEMİ BASİTÇE TEDAVİ EDELİM M .ulaş Uyarı diyalize giriyorsanız kullanmayın bitkileri Sağlığımızın müthiş şifreleri
Böbrekler vücuttan zararlı atıkların çıkarılmasını sağlayan, hormon salgılaması yapan, kan basıncını düzenleyen, asit baz dengesini düzenleyen vücudumuzdaki en önemli organlardan birisidir. Bunların yanında kan ve idrar yolu içerisindeki zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan organımızdır. Dış etkenlerden çok kolay etkilenen böbrekler vücut sağlığı için oldukça önemli olduğundan böbrek sağlığına dikkat etmek gerekir. Zehirleyici etkisi bulunan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak vücudu temizleyen böbrekler üriner sistemin en önemli parçasıdır. Sodyum ve potasyumun aşırı derecede tüketimi böbrek sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu da çeşitli böbrek rahatsızlıklarına yol açabilir. Böbrek rahatsızlığı olanlarda; kusma, mide bulantısı, iştah kaybı, ani kilo kayıpları, kaşıntı, kanamaların uzun sürmesi, ödem ve idrar üretiminin azalması gibi durumlar belirti olarak görülebilir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
Hastalığın teşhisi için doktora başvurulduğunda yapılacak olan kan ve idrar testleri ile hastalığın teşhisi yapılabilir. Bu sürçten sonra uygun tedavi yöntemleri ile hastalık iyileştirilmeye çalışılır. Böbreklerin korunması için doğru beslenmek oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek hem böbrek hem de vücut sağlığı için önemlidir. Böbrek sağlığını korumak için böbreklere iyi gelen yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir.Bunların yanında böbreklere iyi gelen bitkiler ile de böbrek sağlığı korunabilir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
BÖBREKLERE İYİ GELEN BİTKİLER HANGİLERİDİR?
Böbreklere iyi gelen bitkiler
YABAN MERSİNİ
Yaban mersini meyvesi, çiğ veya pişirilerek tüketilebilir. Ayrıca yaban mersini yapraklarından çay yapılabilir. Yapraklar ile yapılan bu çay idrar yolları için antiseptik özellik gösterir. Bu çayın idrar yolları üzerinde etkili olması için 3 haftadan fazla kullanılmaması ve kullanım sırasında çaya ara verilmesi gerekir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
ISIRGAN OTU
Böbrekler için oldukça faydalı olan bu bitki böbrek hastalarının dikkatli kullanması gereken bir bitkidir. İdrar problemlerinin çözümünde, gut hastalığı ve ödem söktürmede oldukça etkili olan bir bitkidir. Böbreklerin çalışma hızını arttır. Isırgan otu prostat büyümesini de önleyen oldukça etkili bitkiler arasında yerini alır. Çay ve tentür olarak tüketilebilen bir bitkidir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
KARAHİNDİBA
İçeriğinde A, B kompleks, demir, çinko, potasyum ve C vitamini ve mineralleri bulunan ve böbrekler iyi gelen bitkilerden birisidir. Böbrek rahatsızlıkları, mide bozulmaları ve deri hastalıkları tedavisinde oldukça etkilidir. Ayrıca iştah açıcı özelliğinin yanı sıra safra kesesi ve karaciğerin işlevlerini yapmalarına destek olur. Böbreklerden su ve tuz atılımını sağlayarak böbrek sağlığını korur. Karahindiba kullanmadan önce ilaç kullananlar bu bitkiyi kullanmak için doktora danışmalıdır.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
ADAÇAYI
Böbreklerin iyi çalışmasına yardımcı olan adaçayı; kan dolaşımını hızlandırır, sindirim sistemini düzenler, mide bulantılarını önler ve vücudu güçlendirir. Düzenli olarak yemeklerden sonra tüketilen bir fincan adaçayı böbrek ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelecektir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
SU
Böbreklerin daha iyi çalışıp görevini yerine getirmesi için su çok önemlidir. Böbreklerde bulunan kılcal damarlar içerisindeki zararlı maddeler su yardımı ile dışarı atılır. Günde 2-2,5 litre su tüketimi böbrek sağlığı için oldukça önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan su yeteri kadar tüketilmediğinde vücut suyu tutar ve idrar oluşumu azalır. Bu durumda böbreklerin iyi çalışmasını engelleyerek fonksiyon bozukluklarına neden olabilir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
YOĞURT
İçerdiği probiyotik, kalsiyum ve D vitamini ile böbrekler için oldukça faydalı bir besindir. İçerisinde bulunan yararlı bakteriler böbrekleri hastalıklara karşı korur. Böbreklerin doğal ilacı olan yoğurt yemek sırasında tüketilebileceği gibi taze sebze ve meyveler ile tüketilerek
Böbreklere iyi gelen bitkiler
ELMA
Kırmızı elma, böbrek hastalıklarının tedavisinde oldukça etkili bir meyvedir. Böbrek hastalığına yakalanma riskini azaltır. Lif oranı oldukça yüksek olan elma böbreklerde süzme faaliyetlerini gerçekleştirme de yardımcı olur. Anti-infıamatuar özelliği ile kabızlığı önler, kalp hastalıklarına iyi gelir, kolesterolü düşürür ve kanser hastalığı riskini azaltır. Günde bir tane elma tüketilebileceği gibi elma suyu içerek de elmadan faydalanılabilir.
Böbreklere iyi gelen bitkiler
AYRIK OTU
İyi bir idrar söktürücü olan ayrık otu; böbrek iltihabı, kum ve taş dökülmesinde kullanılabilecek etkili bitkilerden birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder