4 Nisan 2022 Pazartesi

*RAMAZAN NE DEĞİLDİR..* 🔹Ramazan; sofrada 20 tabaktan oluşan iftar yemeğine "Resulüllahın Sünneti" diye "hurmayla" başlamak değildir.

 *RAMAZAN NE DEĞİLDİR..*

🔹Ramazan; sofrada 20 tabaktan oluşan iftar yemeğine "Resulüllahın Sünneti" diye "hurmayla" başlamak değildir.
🔹Ramazan; bir köyü doyuracak kadar yemek yedikten sonra, namazda zorlanmamak için maden suyu içmek de değildir.
🔹Ramazan; gündüz aç kalmanın, akşam intikamını almak da değildir.
🔹Ramazan; akşama kadar her kalbi kırıp, her hakka girdikten sonra, iftardan az önce "Nihavend Makamında İlahiler" dinlediğiniz için "tüm günahlarınızın bakiyeden otomatik silindiği" bir ay hiç değildir.
🔹Ramazan; Şaban ayında 1.5 milyon TL'ye jip alıp, "Kuzum, bu sene zekat veremeyeceğiz, biraz borca girdik de..." diye "durumu kurtarabileceğiniz" bir ay da değildir.
🔹Ramazan; akşama kadar milyonlarca insanların, hayvanların hakkını yedikten sonra iftarda ''Güllaç torbasındaki kırıntıları da balkona dökelim, İnşaAllah sevaptır.'' dediğiniz için "Ahirette sorgu sualde size torpil sağlayacak" bir ay da değildir.
🔹Ramazan; Ramazan şerbeti içmek, Hacivat-Karagöz oyunları ile Hz. Yusuf dizisi seyretmek, Oruç Baba türbesi önünden son 2 dakika yayına giren uhrevi bir alem de değildir.
🔹Ramazan; 11 ay boyunca "Aç mısın ? bir ihtiyacın var mı ?" diye sormadığın bir adama "Oruç musun ?" diye sorgulamak hiç değildir.
🔸Asıl Ramazan; oturduğun apartmanda, sokakta, mahallede 1 ay boyunca oruç tutmayanları değil, 12 ay boyunca aç kalanları araştırıp, bulmanızı öğreten bir aydır.
🔸Ramazan; Facebook'da, İnstagram'da iftar storileri değil, fakir fukara ile ekmeğini paylaşmaktır.
🔸Ramazan; çocuğunun gözü önünde ihtiyaçlarını alamayan gariban babanın yüzünü güldürmek, yani kapısının önüne zarf koyup kaybolmaktır...
🔸Ramazan; son birkaç yılda Karun gibi zengin olmuşlarla değil, uzun yıllardır kıt kanaat yaşamaktan sefaleti kanıksamış bir gariban bulup, ezanı beklemektir.
🔸Ramazan; şekersiz sakız çiğneyince değil, "insan eti yiyince (gıybet)" orucunuzun bozulduğu konusunda endişe etmeniz gereken bir aydır !..
🔸Ramazan; sadakadır, zekattır, Kur'andır, namazdır.
🔸Ramazan; "Aranızda Muhammed kim ?" denilecek kadar sade yaşamış bir Nebi'nin "Aişe, etleri dağıttın mı ?" diye sormadan sofraya oturmadığı bir aydır.
🔸Tuttuğumuz oruçların / yaptığımız ibadetlerin bizi ihya etmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder