4 Nisan 2022 Pazartesi

BAZI TAVSİYELER Ana-Baba Haklarının Ödenmesi için Kılınan Namaz Çarşambayı perşembeye bağlayan gece, akşamla yatsı arasında, 2 rek'at namaz kılınır. Her rek'atte: 7 Fåtiha-i Şerife, 7 Áyetü'll-Kürsi, 5 ihlâs-ı Şerif,enidsa 5 Felak Süresi, 5 Nås Súresi, okunur. Bu namazın sevabı anne-babaya hediye edilir.

 











"Resûl-i Ekrem'in ismini işitip de ona salât vermeyen kimse cennetin yolunu unutmuş demektir... Duâlarda Resûl-i Ekrem'e salât okunmayınca duâ yerini bulmaz, reddolur..."
"O'na salât u selâmı çok okuyalım... Bu salât u selâm gönlümüze muhabbet-i Muhammediyye tohumunu ekmek demektir ki, o tohum gözyaşı ile sulanırsa birgün mutlaka meyvasını verecek ve mutlaka bu âlemde Resûlullah ile buluşacaksın ve görüşeceksin..."
"Resûl-i Ekrem Efendimizin senin ve benim salâtımıza ihtiyâcı yokdur...O'na Allah ve melekleri salât etmektedir...O'na salât ü selam okursan, senin şerefin yükselir, sen azîz olursun..."


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنِ اسْتَمَعَ إِلَى آيَةٍ مِنْ كِتَابِ اللهِ تَعَالَى كُتِبَ لَهُ حَسَنَةٌ مُضَاعَفَةٌ وَمَنْ تَلَاهَا كَانَتْ لَهُ نُورًا يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (حم)
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Kim Allâhü Teâlâ’nın kitabından (Kur’ân-ı Kerîm’den) bir âyeti (hürmetle) dinlerse onun için kat kat sevap yazılır. Kim de bir âyet okursa kıyamet günü onun için nûr olur.” (Müsned-i Ahmed bin Hanbel)
04 Nisan 2022
Fazilet Takvimi Rabbim herkese nasip etsin İslam'ın güzelliğini ve ahlakını yaşamayı yaşatmayı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder