3 Nisan 2022 Pazar

KULAK DUYMA VE TEMİZLEME SORUNLARI NIZ

 

KULAK DUYMA VE TEMİZLEME SORUNLARI NIZI N ÇÖZÜMÜ ALINTI
@sağlığımızın müthiş şifreleri
Kulak temizliği, sadece hijyen açısından değil düzgün işitmenin devam edebilmesi için de büyük önem taşır. Ortada bir sağlık sorunu yoksa kulaklar kendi kendilerini doğal olarak temizlerler.
Ancak biriken kulak kiri kulağınızı tıkayıp uğultu sesi gibi rahatsızlıklara neden olarak düzgün işitmenizi engelleyebilir. Bu yüzden ara sıra kulaklarınızı temizleyip içeride biriken kulak kirini çıkartmalısınız.
İlginizi çekebilir: İyi Kulak Hijyeni İçin Öneriler
Aşağıdaki belirtileri gösteriyorsanız kulaklarınız, kir yüzünden tıkanmış olabilir:
Ağrı veya işitme kaybı
Kulak çınlaması
Kulağın kaşınması veya kötü kokan bir akıntı olması
Evde kulak temizliği nasıl yapılır?
Evde kulağınızı tıkayan kiri çıkartabileceğiniz pek çok doğal yöntem bulunmaktadır. En sık tercih edilen kulak temizliği yöntemleri şunlardır:
– Biriken kiri masaj yaparak çıkartın
İşitme kanalınızı tıkayan kulak kirini çıkartmak için kulağınızın arkasındaki bölgeye masaj yapmanız ve bir yandan ağzınızı açıp kapatırken kulağınızı çeşitli yönlere doğru çekmeniz gerekir.
– Hidrojen peroksit
Hidrojen peroksit veya oksijenli su hem kulağı tıkayan kiri çıkarmak hem de kulak ağrılarını tedavi etmek için önerilir.
Yapılışı:
Yarım bardak oksijenli su ve yarım bardak ılık suyu karıştırıp bir damlalığa doldurun. Yatay pozisyona geçin ve sorunlu kulağın içine bu sıvıdan damlatın. 3 ila 5 dakika bekleyin.
Ardından kafanızı eğerek kulağın içindeki suyu boşaltın ve sadece ılık su kullanarak aynı şekilde kulağınızı durulayın. Oksijenli su yerine bebek yağı veya maden suyu da kullanabilirsiniz.ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder