30 Ocak 2022 Pazar

ÖLÜLERİN RUHUNA FATİHA OKUMAK Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurdular: «— Ölü kimse kabrinin içinde boğulmak üzere olup yardım isteyen kimse gibidir ki, babasından, yahut kardeşinden veya dostundan kendisine ulaşacak duayı beklemektedir. Nihayet dua kendisine kavuştuğunda bu duanın sevabı ona dünya ve dünyada bulunan her şeyden daha sevgili olur. Muhakkak ki hayatta olanların ölüler için hediyeleri (hayır) dua ve istiğfardır.» Hasan-ı Basrı (r.a.)’den şöyle hikâye edilmiştir:


Bir kadın kabrinde azap çekiyordu. Bütün insanlar da onun bu halini rüyalarında görüyorlardı. Kadın bundan sonra (rüyada) nimet içinde olarak görüldü. Kendisine:
— Bunun sebebi nedir? diye sorulunca kadın:
— Bizim mezarlığımıza bir zat uğrayıp Fatiha sûresini okudu. Peygamber (s.a.v.)’e selât ü selâm getirdi ve bunun sevabını da bizlere hediye etti. — O sırada mezarlıkta ise azap çekmekte olan beşyüz kişi vardı— Müteakiben şu zatın Peygamber (s.a.v.) üzerine getirmiş olduğu salâd ve selâmın bereketiyle o ölülerden azabı kaldırınız diye nida olundu, diye cevap verdi.
(Ölüm-Kıyamet-Ahiret, Sh. : 86-87)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder