22 Temmuz 2022 Cuma

Göz Hastalıkları Rezene : 40 gün boyunca rezene çayı delenip içilir. Rezenenin içeriğindeki lutein maddesinin gözlere çok faydalı olduğunu belirten hekimler gözlük kullananlara israrla tavsiye ediyor. Ayrıca çay soğuduktan sonra pamuk yardıı ile gözünüzü

 Göz Hastalıkları


Rezene : 40 gün boyunca rezene çayı delenip içilir. Rezenenin içeriğindeki lutein maddesinin gözlere çok faydalı olduğunu belirten hekimler gözlük kullananlara israrla tavsiye ediyor. Ayrıca çay soğuduktan sonra pamuk yardıı ile gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletilirse ağrı azalır, 40 gün boyunca düzenli kullanımda gözlük numarasını düşürür. Katarakt tedavisi için rezene çayını ilık olarak göze pansuman yapılır.
Kırlangıç (Gözotu) : Taze Kırlangıç otunun gövdesi kırılarak İçeriğindeki sıvi madde göz kapaklarının kenarılarına sürüldüğünde göz yorgunluğuna, görme bozukluğuna ve katarakta iyi gelmektedir. Taze kırlangıç imkanı olmayanlar kurutulmuş göz otunu demleyip içerek ve ilık şekilde gözler 21 gün pansuman yapılarak da kullanılabilir Ayrıca Gözotu kapsülü de göz kanlanmasına, göz nezlesine, göz alerjisi ve göz iltihabına iyi gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder