23 Temmuz 2022 Cumartesi

TERE TOHUMUNUN İNANILMAZ FAYDALARI OKUYALIM SAĞLIĞIMIZ İÇİN m.ulaş

 TERE TOHUMUNUN İNANILMAZ FAYDALARI OKUYALIM SAĞLIĞIMIZ İÇİN m.ulaş

Sağlığımızın müthiş şifreleri
Tere aynı zamanda kuvvet verici, vitamin noksanlıklarına karşı ve iştah açıcı olarak da kullanılıyor. Hastalıklara karşı direnci arttırıp, sigaranın zararlarını azaltıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra ziftinden kurtulmayı hızlandırıyor.
Tere tohumu suyu, saç dökülmesi ve kepeklenmeyi de önlüyor. Tere otunun yenmesi, balgam söktürüyor. Bir çay kaşığı tere tohumunun, bir bardak soğuk suyla içilmesi halinde vitiligo’ya (ki o bir deri hastalığıdır) daha da rahatsız edici hatta zararlı hale gelebilir.
Kadın sağlığına dost
Tere tohumuna kadın dostu bir ürün diyebiliriz. Genel olarak bayanların çoğuna görülen adet düzensizliklerine bir son vermek için kullanılabilir. İlaveten tere tohumu emziren annelerin süt üretimini ve salgılanmasını artırmaktadır. Yüksek demir ve protein içeriği sayesinde hem 9 ay boyunca yorulan bedenin ihtiyaçlarına cevap vermektedir hem de bebek için besleyici özellik göstermektedir.
Sindirim sistemine yararlı
Tere tohumu kanı temizler ve iştahı uyarır. Kabızlık için etkili bir çözümdür. Bal ile kullanılarak amipli dizanteri tedavisinde kullanılabilir. Fakat mide ülseri ve kanaması olanlara zararlıdır. Tere tohumu uyumayan bebeklerde ve özellikle kolik tedavisinde faydalıdır.
SOLUNUM YOLLARI İÇİN
Tere tohumu çiğnendiği zaman güçlü bir balgam sökücüdür. Yanı sıra boğaz ağrısı, öksürük, astım ve baş ağrısı tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir.
Anemiyi hafİfletebilir
Tere tohumunda vücutta kolayca emilebilen ve oksijen taşıyıcı molekül olan hemoglobinin yapısında yer alan diyet demir minerali bulunmaktadır. Bunun anlamı tere tohumu hemoglobin düzeyini artırmaya yardımcı olur. Düzenli bir şekilde alındığı zaman anemiyi hafifletmeye yardımcı olur. Tere tohumu demir emilimini arttırır. Bu faydanın elde edilebilmesi için C vitamini alınımından yarım saat tüketilmesi önerilmektedir. Kan şekerini düşürmektedir.
Kansere karşı koruyucu
Tere tohumu serbest radikallerin zararlarından hücrelerin korunmasına yardımcı olan vitamin A ve vitamin E gibi antioksidanları içerir. Dolayısıyla bu tohumların yapılarındaki bileşimler, doğal anti kanser ilaçların toksik etkilerinden sağlıklı dokuyu korumak için verilen ilaçların yapısında yer almaktadır. Kısacası doğal bir koruyucudur.
TERE TOHUMUNUN DİĞER FAYDALARI
Metabolizmayı hızlandırır ve canlandırır.
Tere tohumunun yapısındaki aktif maddeler (arachidic ve linoleik asit) hafıza güçlendirici olarak rol almaktadır.
Vücut direncini artırır.
İdrar yollarını temizler.
Sigaranın zararlarını azaltır.
Tere tohumu suyu, saç dökülmesi ve kepeklenmeyi önler. Araştırmalar kadınların % 60’ının saç dökülmesi sebebinin düşük demir düzeyleri ve kötü proteindir. Kireçli su ile ıslatılmış tere tohumu bir çay kaşığı yardımı ile saçlara sürülür. Bu saçlarınıza kuvvet kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder