Sarımsak damarların doğal yoldan açılmasını sağlayıp, damar tıkanıklığını engeller.
Sarımsak anti-inflamatuar içeriği ile ltihaplanmayı önleyen, mevcut iltihabı gideren bir besindir.
Sarımsak anti aging özelliği sayesinde yaşlanmayla savaşıp, cildin yaşlanmasını geciktirir.
Sarımsak yaraların daha çabuk iyileşmesinde etkilidir. Açık yaraların üzerine direkt sarımsak sürerek enfeksiyonun yayılması durdurulabilir.
Sarımsak vitamin, mineral ve aminoasitlerden açısından çok zengindir, vücudun ihtiyacı olan vitaminle mineralleri doğal yoldan karşılar.
Sarımsak kandaki kötü kolestrolü temizler, HDL iyi kolestrolü artırıp, LDL kötü kolestrolü düşürür. Her gün tüketilen 2 diş çiğ sarımsağın total kolesterol değerlerini % 10’a kadar düşürebildiğine dair yapılmış araştırma sonuçları bulunmaktadır.
Sarımsak kurşun, civa, kadmiyum ve arsenik zehirlenmelerinde etkili tedavi sağlar.
Özellikle sigara içen kişilerin günde 1 diş sarımsak yutması sigaranın zararlı etkilerini azaltmaktadır.
Sarımsak iştah açar, kilo almak isteyen ve iştahsız kişilerin kilo almasına yardımcı olur.
Sarımsak saç derisine sürüldüğünde saç derisini güçlendirip yeni saçların çıkmasını sağlar. Kaş dökülmesinden ve saç dökülmesinden muzdaripseniz kaş bölgenize ve saç derinize sarımsak sürüp yeni kılların çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sarımsak yüksek kan şekerini düşürüp, şeker hastalığı tedavisine yardımcı olur.
Sarımsak probiyotik özelliklere sahip bir besindir, bu özelliği sayesinde vücuttaki faydalı bakterilerin etkinliğini ve sayısını arttırmakta rol oynar.
Sarımsak vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırıp kişiyi hastalıklardan korur.
Sarımsak yüksek miktarda fosfor, potasyum, kükürt, çinko, selenyum, A ve C vitaminleri kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerdiğinden bu vitamin ve minerallerin yetersizliğini önler.
Sarımsak C vitamini içermesi ile demirin emilimini artırır, demir yetersizliğini kansızlığı önler.
Yapılan çalışmalarda sarımsağın alzheimer gibi sinir sistemi hastalıkların tedavisine yardımcı olabildiği tespit edilmiştir.
Sarımsak kan damarlarını genişletir, böylece kanın aşırı pıhtılaşmasını engelleyip, kan pıhtılarının oluşmasıyla meydana gelebilen kalp krizi ve inme riskini düşürür.
Sarımsak bağırsak parazitlerine karşı vücudun direncini artırır. Bu parazitlerin oluşumunu engeller, mevcut parazitleri yok eder.
Sarımsak sivilcenin üzerine sürüldüğünde sivilce üzerindeki bakterinin önlenmesine yardımcı olur.
Sarımsak bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
Sarımsak hem kadın hem de erkeklerde cinsel gücü artırır.
Sarımsak; nezle, soğuk algınlığı,ishal, pamukçuk ve uçuk gibi; bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur. Hızlı iyileşme sağlar.
Sarımsak antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde sinir sistemini rahatlatıp stres ve depresyonu önler.
Sarımsak kemik sağlığını korur ve kemik erimesini engeller.
Sarımsak antifungal yani mantar önleyici bir besin olduğundan mantar hastalığından kurtulmanıza yardımcı olur.
Sarımsak doğal antibiyotik özelliği sayesinde idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlarının tedavisinde de önemli rol oynar. Bağışıklık sisteminiz güçlüyse ilaç kullanmadan bu hastalıkları atlatmanızı sağlar.
Bilim adamları, sarımsakların göz içi basıncını düşürdüğünü tespit etmişlerdir. Sarımsağın antimikrobiyal özelliği de gözleri tehdit eden keratitlere neden olan mikroplara karşı etkilidir
Sarımsak bağırsaktaki yararlı ve zararlı bakterileri fark edip zararlı olanları yok eder.
Yapılan bilimsel çalışmalarda sarımsağın karaciğer yağlanmasını önlediği ve karaciğer yağlanmasının tedavisine yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
Sarımsakta bulunan suda çözünen organosülfür bileşikleri, DNA hasarını önlemeye, oksidatif strese bağlı iltihabıve ateroskleroz riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda sarımsağın hemen hemen tüm kardiyovasküler hastalıkları (kalp damar hastalıklarını) önlemesine yardımcı olabileceğine dair kanıtlara ulaşmıştır. Sarımsak kötü kolesterol, lipid ve serum trigliserid düşürerek kardiyovasküler hastalıkları önlemekte etkili rol oynar ve antioksidan aktiviteleri artırır.
Sarımsak anti kanserojen yani kanseri önleyen besinlerdendir. Meme, prostat, yumurtalık, gırtlak, mide, kalın bağırsak, böbrek kanserlerine yakalanma riskini azalttığı bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. Çin’de yapılan bazı epidemiyolojik araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketenlerde hiç tüketmeyenlere göre mide kanseri görülme riskinin % 50 daha düşük olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder