6 Ağustos 2022 Cumartesi

EGZAMA

♻️
🔆Egzama Şikayetini aşırı sıcaklık ve aşırı soğukluktan olabileceğinden dolayı Sevda kaynaklı ve safra kaynaklı egzama diye ikiye ayırmamız gerekmektedir.
🔆Bundan dolayı kişideki Şikayetin safra kaynaklı mi Sevda Kaynaklı mı bunun net bir şekilde teşhis edilmesi gerekmektedir.
🔆Örnek olarak egzemali bölgeye yoğurt sürmek kişiyi cok rahatlatiyorsa muhtemelen safra kaynaklıdır lakin yoğurt sürüldüğünde faydasi olmuyorsa sevda kaynaklı olabilir.
🔆🔆 Safra kaynaklı egzamalar da kişilerde genellikle Yaz mevsiminde şikayetleri biraz daha artmaktadır.
🔆Acı baharatlı Kuruyemiş sıcak mizaçlı besinler tükettiği zaman kişi de kaşıntılar artar...
🔆Yaz mevsiminde kaşıntının artması; soğuk havada soğuk mizaçlı gıdalar yenildiğinde egzama bölgesinin biraz rahatlaması safra kaynaklı Egzamadan dolayıdır.
🔆 Bu tür durumlarda soğuk mizaçlı besinleri tüketmek, sıcak mizaçlı gıdaları tercih etmek Hacamat yaptırmak , deve dikeni enginar şahtere Hindiba gibi bitkilerle karaciğeri temizlemek lezyonlu bölgelere sülük uygulamak , sirkengebin tüketmek egzama olan bölgelere menekşe yağı sürmek Allahın izniyle fayda verir.
🔆 🔆 Sevda kaynaklı egzamalarda ise çok aşırı sıcakta ve çok soğukta olabileceği gibi sıcak ve soğuk mizaçlı besinlerin uç noktada fazla tüketilmesi ile de oluşabilir.
🔆Egzamalı bölgeye sirke sürmek fayda verir aynı şekilde Sevda'yı vücutta arttırıcı besinlerden patlıcan mantar kızartma salam sosis İnek eti çay perhiz edilmesi fayda verir.
🔆 Peynir altı suyu tüketmek safra kaynaklı egzamada Fayda eder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder