16 Mayıs 2022 Pazartesi

SAĞLIĞIMIZI NASIL KAYBETTİK VE KAYBEDİYORUZ KENDİ ELLERİMİZLE

 SAĞLIĞIMIZI NASIL KAYBETTİK VE KAYBEDİYORUZ KENDİ ELLERİMİZLE

bu ülkede insanların neden kaybettiklerinin özetini yazıyorum size;
- her yerim ağrıyor trigliseridim kolesterolüm yükselmiş damarlarım tıkalı, yorgun kalkıyom, karaciğerim yağlı kronik hastayım bunun bi ilacı yok mu diyon hızlı ve basit çözüm arıyon çünkü kolayına böyle geliyor "uğraşmadan kolayca sonuç almak".
Böreği, çöreği, tatlıyı, baklavayı, sütlacı, unlu mamüller gibi direkt topraktan gelmeyen, insan uydurması şeyleri yemekten vazgeç, yağlı eti, doğal yumurtayı, yağlı kuruyemişleri, ekmek yerine kurutulmuş meyveleri(incir, hurma, kayısı, üzüm vb), sebzeleri artır desem ben ekmeksiz doymam diyosun sanki unlu mamüllerden başka yiyecek bişey kalmadı evrende. doktor damarın tıkanmış ameliyat olacan diyince "wow teknoloji baya ilerlemiş" ben parayla herşeyi hallederim diyon. halbuki en büyük mucize ve teknoloji vücudunun ta kendisi daha dibindekini göremiyon : ) çünkü dayatılmış bir beslenme kültürüyle hayatını devam ettiriyosun alışkanlıkları terk etmek zor geliyor çünkü herkes böyle besleniyor diyerek kaybediyosun.
- fazla kilom var, fındık, fıstık gibi yağlı kuruyemişleri, yağlı eti yersem daha çok kilo alırım şeklinde yanlış algıya sahipsin, halbuki yağlar değil tahıl ve unlu mamüller adamı obez yapar kilo aldırır bunu bilmiyosun gidiyosun abuk subuk zayıflama çaylarına para kaptırıyosun metabolizmam hızlansın da zayıflıyım diye. halbuki aç kalmadan, spor yapmadan da zayıflamak mümkün bu şekilde : )
- fıstık fındık ceviz pahalı diyosun, hem sigaraya para veriyon, hem de 1.25 tl olan hiç bir besin değeri olmayan gdolu ekmeğe. 10-12 lira fıstığın kilosu, 1 avuç yesen seni akşama kadar acıktırmaz zayıflarsın sana 10-15 gün yeter. hem daha çok protein hem daha çok yağ alırsın tok tutar seni. hem de maliyet olarak karşılaştırıldığında ekmeğe göre daha çok enerji verir : )
- gidersin marketten 2 liraya glukoz şurubundan oluşan çikolataya para verirsin sektör sahiplerini zengin edersin ayda belki en az 50-100 lira abur cubura harcarsın, doğal olan cevizin fındığın kilosu 30 lira görünce yuh baya da pahalıymış bütçem yok dersin.
-meyve pahalı diyosun, git kardeşim kuru kayısı 15 lira kilosu yaş meyvenin %90 ı su zaten. 10 kg taze kayısı almış gibi olursun. kimsenin yüzüne bakmadığı mis gibi doğal bağdat hurması kilosu 10 lira. yaşını almaya kalksanız bu fiyata vermezler. bunlar meyve değil mi? illa ekmek yemek zorunda değilsiniz bunlar da karbonhidrat hem de en doğal ve işlenmemişinden.
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha bir sürü var da aklıma gelmedi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder