30 Mayıs 2022 Pazartesi

🇹🇷 İbadetine düşkün, tarihçi, 6 dili kendi dili gibi konuşan ve okuyan, tasavvuf ehli bir lider; Fatih Sultan Mehmed.. ▪️Bugün Müslüman

 

🇹🇷 İbadetine düşkün, tarihçi, 6 dili kendi dili gibi konuşan ve okuyan, tasavvuf ehli bir lider; Fatih Sultan Mehmed..
▪️Bugün Müslüman devletlerin lideri olup da saraylarda zevku sefa içinde yaşayanlar, sünnet düşmanı olanlar, yabancı bankalarda milyarlarını saklayanlar, halkını gözardı edenler, ekran önlerinde efelik taslayıp, perde arkasından yabancılarla iş çevirenler, müslümanların parasıyla kilise açanlar!!
Sizin İslam'la ilginiz yok..
▪️Buyrun İtalyan bir tarihçinin gözüyle gerçek devlet adamını görün:
“Sultan Mehmed, çok az gülerdi.
Zekası, daimi bir çalışma halindeydi.
Çok cömertti. Her işte fevkalade atılgan, hatta cüretkârdı.
Seçtiği hedeflere erişmek için çok ısrar ederdi. Soğuğa, sıcağa, açlığa, susuzluğa tahammüllüydü.
Kesin konuşur, kimseden çekinmezdi.
Zevk ve sefadan uzaktı.
Türkçe, Yunanca ve Sırpçayı çok iyi konuşurdu. Her gün bir müddet okurdu. Roma tarihi, başka devletler tarihi, Laerce, Tite-Live, Herodot, Quinte-Curce, Papaların, Alman İmparatorları ile Fransa ve Lombardiya krallarının vak’aları okuduğu tarihler arasındaydı.
Avrupa’daki bütün devletleri tanırdı. Özellikle İtalya’nın coğrafyasını en ince noktasına kadar bilirdi ve bir Avrupa haritasını yanından ayırmazdı.
Askeri ve coğrafi ilimlerle isteyerek meşgul olur, araştırmalar, incelemeler yapardı. Tabiiyyeti altında bulunan ülkelerin âdet ve şartlarını devletin ve bölgenin menfaatlerine kullanmakta maharetliydi.” ▪️Alıntı/ Turgay ÇETİN
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder