“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
Bir Hafıza Umut Olmak Dünyanın her yerinde, eğitim tohumları ekiyoruz. Büyüsün,filizlensin, gölges
- Ana Sayfa
- Kabe'nin yapılışında ki taşlar
- mustafaulas2148
- sohbet defterim
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- AHMET TOMOR HOCAEFENDİ sohbetleri
- takva
- Sayfa ve guruptaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır araştırın doktorunuza danışmadan kullanmayın uyarılarıda okuyun saygılar
- Dini Soru ve Cevaplar
- ihyaforum
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- “Asıl olan söz dili değil, hal dilidir, konuşmaktan çok yaşamaktır. İnandığı gibi anlatmaktan ziyade inandığı gibi yaşamaktır…
- Kalplerin Anahtari
- faydalı bilgiler.
- Arifler Eğitim Ve Kültüre Yardım Derneği
- Kur’an-ı Kerim Okumayı Öğreniyorum: Elif Cüzü
- Bir Hafıza Umut Olmak Dünyanın her yerinde, eğitim tohumları ekiyoruz. Büyüsün,filizlensin, gölgesinde insanları serinletsin diye. Sizler de bir hafızın giderlerine sponsor olabilir, eğitime destekte bulunabilirsiniz.
- Muhtasar İlmi̇hal
- nasihat 1
- nasihat 2
- evininzde Kur’an-ı Kerim Okumayı Öğrenin
- Farz-ı ayn
- Davudi Sesler 1
- derin tahkik
- tomorhoca
- nasihat 3
- nasihat 4
- Gönüllere
- Gönüllere Yolculuk
- Takva
- FAZİLET TAKVİMİ
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- HADİS➖SÜNNET
- Eğer ahiret olmasa dünya yalan olur
30 Kasım 2021 Salı
ENDONEZYA’NIN MÜSLÜMAN OLUŞU ; VARSIN KAZANCIM AZ OLSUN !
Namazın güzelliği, diğer ibadetlerin aksine olarak iman gibi kendisindendir. Kendisinde en çok ibadetleri toplayan ve insanı Allahü teâlâya en çok yaklaştıran bir ameldir. Çünkü Allahü teâlâya namazda yalvarıp, Allahü teâlânın azamet ve celalini müşahede edicidir. Namazı, huşû ve hudû, yani tevazu’ ve korkuyla, kalb huzuruyla ve tümaninete [rükû’ ve secdelerde, kavmede ve celsede, bütün uzuvların hareketsiz kalmasına] riayetle ve cemaatle, tezellül ile eda etmek, kurtulmanın başlıca sebeplerindendir. Bu suretle namazını kılan müminlerin kurtulacakları, âyet-i kerimede beyan buyurulmuştur.
Kahtaniye/Cehcaha, Mansur da denilmiştir
"Münafık iyiliği konuşur ama kötülüğü işler. Ümmetim için en çok bu ağzı iyi lafyapan münafıklardan korkarım." (Râmuz el-Ehadis) Vehbi Düvel Abdestini alarak sıradan bir insan gibi çıkmıştı evinden. Sahabeye imamlık yapacak, sabah namazını kıldıracaktı. Nereden bilecekti ki "Mihrap şehidi" olacağını?
Abdestini alarak sıradan bir insan gibi çıkmıştı evinden.
Hak teâlâ buyurur ki: (Ey kulum! Sana verdiğim mühlet ve fırsatlarda ne kazandın? Benim huzuruma neyle geldin? Amellerin neticesi ve bu müddette yaptığın işlerin semeresi nedir? Ömrünü neyle sona erdirdin? Kuvvet ve gücünü nerede tükettin? Ömrünü nerede harcadın? O kıymetli nefesleri nerede sarf ettin? O güzel cevheri neyle yıprattın? Beş duygu organın nereye rehber oldular? Göz, kulak ve idrak, arşın cevherleridir. Bunlara mukabil ne satın aldın? Parlaklıkta nihayeti olmayan ve yıldızlardan yukarı olan bu cevherleri nerede sarf eyledin? Merhamet ederek sana verdiğim, el, ayak ve güçlü kollarınla ne yaptın? Bunlarla kazandığın nedir?) Böyle zor ve korkulu suallerle Cenab-ı Hakk’ın sorguya çektiği kimse olur. Bu hitaplar kıyamda olduğundan, hayâ ve utancından ayakta kalmaya takat getiremediğinden, beli bükülür, rükûa varır. Rükûda tesbih ile başlanır. Bir daha ilahi ferman gelir ki, kulun Hakk’a hesap vermesi lazımdır. Hesap görmek için başını kaldırır. Rükûdan başını kaldırırken, isyan ve günahlarına karşı nail olduğu hâlden ve Allahü teâlânın lütuflarından utanarak secdeye kapanır. Zillet ve acizliğini arz etmek için en şerefli azası olan alnını toprağa koyar. Hak teâlâ sonsuz rahmet ve merhametinden dolayı, yüzünü topraktan kaldırmasını emreder. Yine Allahü teâlânın bu merhametini görünce, tekrar secdeye kapanır. Yine başını kaldırmasını, Cenab-ı Hak emir ve ferman eder. Başını kaldırınca, Hak teâlâ hitap eder, (İnceden inceye senden hesap isterim) der. Bu ilahî hitabın heybeti, beklemeye kudret bırakmaz. O ağır sual ve cevabın altından kalkamayacağını görür. Hak teâlâ, oturduğu yerde hesabını emreder.
Hafız en-Necm el-Gayzî 'den naklen İmam-ı Azam Hazretleri demiştir ki: “Rabbimi 99. defa rüyamda gördüm. Nefsimden dedim ki eğer 100. defa görürsem kıyamet gününde kulların azabından ne ile kurtulur diye soracağım. 100. defa Rabbimi gördüm ve “Kıyamet günü kulların azabından ne ile kurtulur” diye sordum. Allâh’ü Teâlâ: “Kim ki sabah ve akşam namazlarından sonra “Sübhânel ebediyyil ebed…” okursa kıyamet gününde azabımdan kurtulur” buyurdu.
Peygamberimiz “aleyhissalatü vesselam” buyurdu ki: (Sizlerden biriniz, namaz kılarken, rükûdan sonra kalkıp, dik durmadıkça ve ayakta her uzvu yerine yerleşip, durmadıkça namazı tamam olmaz.) Bir defa da buyurdular ki: (İki secde arasında dik oturmadıkça namazınız tamam olmaz.) Resulullah “sallallahü aleyhi ve sellem” namaz kılanlardan birinin yanından geçerken gördü ki, kavme [rükudan sonra dik durma] ve celseyi [iki secde arasında oturma] hakkıyla yerine getirmiyor. O şahsa buyurdu ki: (Eğer namazlarını böyle kılarak ölürsen, Kıyamet günü, sana ümmet-i Muhammed’dendir demezler.) Başka bir yerde de buyurdu ki: (Altmış sene namaz kılıp, fakat yine namazı eda edilmiş olmayan, yani bir namazı makbul olmayan şu kimsedir ki, rükû’ ve secdelerini tamamıyla yerine getirmez.) Zeyd ibni Vehb, namaz kılan bir kimseyi gördü ki, rükû’ ve secdelerini tamamıyla yerine getirmez. O şahsı davet edip, buyurdu ki, (Ne vakitten beridir bu şekilde namaz kılarsın?) O şahıs cevabında, (Kırk senedir) dedi. Zeyd buyurdu ki: (Sen kırk senedir namaz kılmamışsın. Eğer vefat edersen Muhammedin “sallallahü aleyhi ve sellem” sünneti [dini] üzere ölmezsin.)
Sehl Tüsterî (رضي الله عنه)’ya "Bir adamın günde bir öğün yemesi hakkında ne buyurursun?" Dediklerinde o da:
Peygamberimiz “aleyhissalatü vesselam” buyurdu ki: (Sizlerden biriniz, namaz kılarken, rükûdan sonra kalkıp, dik durmadıkça ve ayakta her uzvu yerine yerleşip, durmadıkça namazı tamam olmaz.) Bir defa da buyurdular ki:
Fârisî Enis-ül-va’ızin kitabındaki bir hadis-i şerif şöyledir: (Musibetler çoktur. Musibetlerin en büyüğü, vakti faydasız şeyle geçirmektir.)
ŞEYH EBÛ MEDYEN’DEN (K.S.) HİKMETLİ SÖZLER: İlimlerin en faydalısı, kulun dinine ve dünyasına ait vazifelerini bilmesidir.
Muhbir-i sadık “aleyhissalatü vesselam” buyurmuştur ki: (Hırsızların en büyüğü, namazından çalandır. Yani namazın rükünlerine riayet etmez, rükû ve secdelerini hakkıyla yerine getirmez.) Hırsızların en kötüsü olmaktan kurtulmak için, bu hırsızlıktan kaçınmak zaruridir. Bir defa da, Resulullah “sallallahü aleyhi ve sellem” buyurmuşlardır ki: (Rükû’da ve secdelerde, belini yerine yerleştirip, biraz durmayan kimsenin namazını Allahü teâlâ kabul etmez.)
"Âlem, bu gördüğün âlemden ibaret değil ya... Âyette “görmediğin şeyler” denmekte; işitmedin mi?"
36 PADİŞAHIMIZIN TÜRBELERİ NEREDE ? BUYRUN ÖĞRENELİM.. 1. Osman Gazi ( I. Osman ) : Bursa’da Tophane semtinde kendi adını taşıyan türbesinde yatıyor... 2- Orhan Gazi : Aynı yerde, babasının yanıbaşında kendine ait türbesinde ebediyeti uyuyor... 3- Sultan I.Murad ( Hüdavendigar ) : Bursa, Çekirge’de kendine ait türbesinde kıyameti bekliyor… 4- Sultan I. Bayezid ( Yıldırım )) :
1- Kısırlık. 2- Cinsel İktidarsızlık. 3- Zayıf kalp, mide, karaciğer, dalak ve böbrekler. 4- Kalbin ve eklemlerin romatizması. 5- Eklem ağrısı. 6- Astım, balgam, öksürük ve burun tıkanıklığı. 7- Hıçkırık (klitoris). 8- Zayıf sindirim. 9- Zayıf hafıza ve yanlış anlama.
Bir bardak süte bir çay kaşığı öğütülmüş karanfil ekleyin ve günlük tükettiginiz takdirde...
Eşinizi tanımak için sizden şikayetçi oldukları şeylere odaklanın. Eğer; Bana hediye almıyorsun, Çiçek getirmiyorsun, sürpriz yapmıyorsun diye şikayet ediyorsa. Görsel bir kişiliktir. Ona boşuna güzel sözler, ağdalı latifeler, hoş övgüler yapmak için uğraşmayın. Onu memnun etmeyecektir. Dikkatini çekmeyecektir. Gözle görülecek şeyler bekliyor sizden onlara odaklanın. Alın, getirin, verin, yedirin, içirin, gezdirin, gösterin.
VEFAT ve TAZİYE
Hazreti Üstazımızın talebelerinden Gönen eşrafından B.Çekmece ihvanı emekli Müftü Recep ÖZTÜRK Hocaefendi, bu gece VEFAT etmiştir.
29 Kasım 2021 Pazartesi
Derler ki, Lokman Hekim 32 hastalık tespit etmiş. Bunların 16'sının sebebi "ayaz", 16'sının sebebi de "boğaz" imiş. "Üşütmeyin ve çok yemeyin" demiş.
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “İbadetin en kolay ve bedene en hafif olanını size haber vereyim mi? Susmak (faydasız konuşmamak) ve güzel ahlâktır.” (Münâvî, Feyzu’l-Kadîr)
Çocuklarımıza karşı bazı vazifelerimiz Biz Müslümanlara çocuğumuz dünyaya geldiği zaman dinimiz bize bazı mükellefiyetler vermiştir.bu mükellefiyetlerin en başında çocu
-
MEHMET EMİN TOKADİ HAZRETLETİNİN DUASI ..!.' -- Evliyaların hocasıdır. İstanbul'da Ashab-ı Kiram'dan sonra medfun bulunan üç ...
-
Kalplerin Anahtari 16s · Hz. Hatice Vâlidemizle başlayan söz . "Allahümme ente'sselâm ve minke'sselâm tebârekte ve teâley...