30 Haziran 2021 Çarşamba

7 incir ve 30 gr. Sinameki, 2-3 bardak suda incirler eriyip dağılana kadar kaynatılıp ve bunu süzüp ılık içmek, kabızlık sorunundan kurtarır. İbni Şerif İncir, besleyici gıda olup hazmı kolaydır. Meyvelerin çoğundan daha gıdalıdır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de: ”İncir’e, zeytin’e, Tûr-i Sinâ’ya ve şu emin beldeye (Mekke’ye) yemin ederim ki, gerçekten biz insanı en güzel bir şekilde yarattık” buyurmuştur (Tîn 1-4) .


.

İncir, Öksürük için faydalıdır. Boğaz, göğüs ve gırtlak sertliğini giderir. İdrarını yapamayanlar için faydalıdır. Gözeneklerdeki tıkanıklığı giderir. Böbrek taşlarını ve mesâneyi temizler. Bâsur hastalığı ile mafsal ve eklem ağrıları için tavsiye edilmektedir (Bağdâdî s. 79-80; K. Ummal 10/28280, 28307) . İncir süt içinde kaynatılıp içilirse, çiçek ve kızamık hastalıklarına karşı faydalıdır.
Bir hadiste de: “Her kim kalbinin rahat çalışmasını isterse, incir yemeye devam etsin” buyrulmuştur (C. Sağır 2/80).
.
1 tatlı kaşığı hakiki balın ılık suda eritilmesiyle oluşan bal şurubundan, her sabah aç karnına içilirse akciğer tertemiz ve kuvvetli olur.
Aidin Salih
Not: Şurup için balın eritileceği suyun ısısı 45 derece sıcaklığı geçmemelidir, sebebi ise Bal 50 derecelik ısıda şifa etkisini yitirmektedir.
.
Saçlar kekik suyu ile yıkanır ve diplerine lavanta yağı ve kantaron yağı karışımı ile iyice masaj yapılırsa diplerdeki cerahat boşalır ve saç çıkmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder