19 Mayıs 2022 Perşembe

Namaz Kılanın Yanında Uyumak İmam Muhammed, İmam Ebû Hanîfe'den, o Hammâd'dan, o İbrahim'den, o Hz. Aişe'den (ra) şöyle rivayet etmiştir: "Hz. Peygamber (sav), Hz. Aişe uyurken ve üzerindeki elbisenin bir tarafı onun (Âişe'nin) üzerinde olduğu halde namaz kılardı." İmam Muhammed der ki: "Biz, bu görüşü alırız. Bunda bir sakınca görmeyiz. Yine aynı şekilde ikisi yanyana ancak başka başka namazları kılsalar bunda da bir sakınca yoktur, namazı yina bozulmaz. Ancak ikisi (kadın ve erkek) bir imamın arkasında aynı namazı kılacak olsalar erkeğin namazı bozulur. Bu, Ebû Hanîfe'nin de (Rahmetullâhi Aleyh) görüşüdür." İmam Muhammed, el-Âsâr, hadis no: 138.

 Hz. Muhammed'in Ashâbı ve Hz. Musa'nın Ashâbı...

Hz. Peygamber (sav), Bedir Savaşı öncesinde Kureyş müşrikleriyle savaşıp savaşmama konusunda arkadaşlarıyla istişare etmiş, gerek muhacirler gerekse ensar Hz. Peygamber’in emrinde olduklarını bildirmişlerdi. Bu arada Ensâr’dan Mikdâd b. Amr el-Kindî (ra) şöyle demişti:
“Ey Allah’ın elçisi! Biz sana İsrâiloğulları’nın Musa’ya dediği gibi ‘Git, sen ve rabbin beraber savaşın, doğrusu biz burada oturacağız’ (Mâide-24) demeyiz. Fakat ‘Git, sen ve rabbin beraber savaşın, biz de sizinle birlikte savaşacağız’ deriz.”
Buhârî, “Tefsîr”, 5/4.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder