17 Mayıs 2022 Salı

En Yaygın Ruh Hastalıkları Endişe: Yerinde duramama, uyumakta güçlük, kalp atışlarının hızlanması, mide rahatsızlıkları, çarpıntılar ve kasların gerilmesidir.

En Yaygın Ruh Hastalıkları
Endişe: Yerinde duramama, uyumakta güçlük, kalp atışlarının hızlanması, mide rahatsızlıkları, çarpıntılar ve kasların gerilmesidir.
Panik atak: Nefes tıkanıklığı, kalp çarpıntısı, goğus ağrıları, boğulma hissi, titreme, baygınlık ve krizlerin aniden gelmesi.
Fobiler: Belli bir duruma yada nesneye karşı duyulan mantıklı bir açıklaması olmayan korkudur. Hayvanlardan, yuksekten, uçağa binmekten, kapalı alanda kalmaktan vs.
Depresyon : Uzuntu ve ızdırap duygusu, umutsuzluğa kapılmak, uykusuzluk, kişinin kendi gozundeki değerinin azalması ve bu nedenlerle fiziksel sağlığınında bozulmasıdır.
Mani: Depresyonun tam tersi bşr durumdur. Surekli uyanıklık ve yorulmak bilmez bir hareketlilik , birden bire kızgınlığa donuşebilen iyilik hali, uyku ihtiyacının azalması veya gunlerce uykusuz kalma, kendini aşırı beğenme ve kendşne aşırı guvenme genelde bu hastalık için tipiktir.
Şizofreni: Duşunme ve algılama bozukluklarına yol açan bir grup hastalığa verilen genel isimdir.
Belirtileri; Diğer insanların gormediği seyleri gormek, başkalarının duymadığı bazı sesleri duymak, bazende bir çok sesin kendisi hakkında tartıştığını duymak, düşunce ve hareketlerin dışarıdan kontrol edildiğine inanmaktır.
Ruhi hastalıkların sebebi modern dunyada çok az anlaşılmaktadır. Ancak kuranı kerimde gayet açık bir şekilde anlatılır; " Kim Rahmanı anmaktan yüz çevirirse, biz ona şeytanı musallat ederiz. Artık o ona arkadaştır." (Zuhruf 36)
Bu "arkadaşlıktan" kurtulmak için , manevi ve doğal tedaviye sıkı sıkı sarılmaktan başka yol yoktur. İbadetleri zamanında yerine getirmek, kuran okumak, surekli Allahı tesbih etmek ve ehli kişilerce manevi destek ve tedavi almaktır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder