İSVEÇ İKSİRİ:
değerli üye arkadaşlar inanın bugün bu saate kadar 1 saat durmamışım şimdide yazdıktan sonra hemen çıkacam,gece geç vakit geleceğim için beklememeniz açısından tarifi yazacağım yalnız sizden 2 şey rica ediyorum.birincisi yazdıktan sonra yorum yazsanız dahi bu gece cevap veremeyecem yarın dönerim,2.olarak sirke ile ilgili yorum yapmazsanız sevinirim.ben bunu defalarca yazdım,sirke ile yapılan iksir gerçek iksirin yerini tutmaz,helal,haram diye yazacaklar olacaktır saygı duyarım daha önce defalarca yazdım ama nedense bazı arkadaşlar yine dediğim dekik ,çaldığım düdük misali ...onlara şunu diyorum siz buna haram diyorsunuz,çocuklarınıza ateş şurubu,öksürük şurubu içirmiyormusunuz bunun içeriğinde alkol olduğunu bilmiyormusunuz,sorun araştırın şurupların tümünde alkol var.onun için bilinçli eleştri yaparsak kırmadan,incinmeden bir noktada buluşabiliriz.yabii seçenek yine sizin yapan yapabilir saygı duyarım.sözü fazla uzatmadan konumuza geçelim.
İSVEÇ İKSİR YAPIMI:
10 gr Sarı sabır
9 gr ravent kökü
7 gr Mirra
5,5 gr Cedvar
3.5 gr Centiyane
2 gr Domuz dikeni (domuzun değil bitkidir😃
6.5 gr Melek otu kökü
9 gr Eğir kökü
1 gr. kafur
1 gr Sinemaki
1 gr Besbase
1 gr Tarçın
0.5 gr kakule
0.1 gr safran
Yazılanları alıp evde dövün toz haline gelmesede ona yakın ufaltın2 litrelik bir cam şişe vaya kavanoza dökün (hava almayacak şekilde kapatacaksınız) üzerine 1.5 litre etil alkol döküp ağzını güzelce sıkın sonra güneşli bir yere bırakın arada bir çalkalamak suretiyle 14 gün sonra 2-3 defa tülbentten geçirilerek koyu renkli şişelere doldurup saklayın.iksir 46 hastalığa iyi gelir.daha önce yazmıştım bugün bir arkadaş yararlarını sordu ileriki günlerde yine yazarım.benim hazırladığım şişenin piyasada satışı şu anda 900 liraya yakın.o kadar pahalı olmasaydı ben yapma zahmetine girmezdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder