25 Haziran 2022 Cumartesi

Kendine Bir İyilik Yap Namaza Başla Günde beş defa minarelerden “Allahu Ekber, Allahu Ekber” diye ezan-Muhammedi okunur ve bütün insanlara bir davetiye çıkarılır.

  Kendine Bir İyilik Yap Namaza Başla

Günde beş defa minarelerden “Allahu Ekber, Allahu Ekber” diye ezan-Muhammedi okunur ve bütün insanlara bir davetiye çıkarılır.
Bu davete kulak verenler, yüce huzurda divana durur. Bu şekilde mümin, hem bu, hem de öte alemde saadetinin kapılarını aralamış olur.
Mümin, güneş doğmadan önce kalkar.
Herkes uyurken o, erkenden güne merhaba demenin sevincini yaşar. Abdestini alır. . Seccadesini serer. Rabbinin huzurunda divan durup sabah namazını kılar. Ardından kendisi, İslam âlemi ve bütün insanlık için dua eder, için için yalvarır.
Gündüzün ilerleyen vakitlerinde onun için Rabb’le buluşma adına iki fırsat daha vardır.
O, işlerinin yoğunluğu arasında da olsa öğle ve ikindi namazlarını eda eder. Tabir yerinde ise zamanı durdurur o vakitlerde. Namazlarını kıldıktan sonra tekrar çalıştırır zamanı. Kur’an’ın “salat-ı vustâya (ikindi namazına) dikkat edin” (Bakara, 238) sözüne kulak verir. Günün akışı içerisinde her şeyi elinin tersiyle arkasına iter ve Rabbinin huzurunda durur, eğilir, iki büklüm olur.
Akşam evine geldiğinde yorgun da olsa onun yine iki buluşma anı vardır. Havanın kararmasından ötürü bazen biraz da bir iç sızısıyla akşam ve yatsı namazlarını eda eder. Gündüzün bazı vakitlerinde, gecenin zülüflerinde başını yere kor, kendi küçüklüğünü, buna mukabil, Allah Teala’nın büyüklüğünü ve azametini düşünerek ibadetlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışır. Namazlarını aradan çıkarmak, vicdanını rahatlatmak için değil, bilakis gündüzünü gecesini onlarla nurlandırmak gayesiyle ibadetlerini eda eder.
Rabbim bizi ölünceye kadar namaz kılanlardan eyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder