25 Haziran 2022 Cumartesi

Hafızayı kuvvetlendiren ve ezberlemeyi kolaylaştıran sebepler 1- Az yemek, 2- Çok tekrar etmek, 3- Geceleri namaz kılmak ve ibadet etmek, 4- Salat-ü selam-ı çokca okumak, 5-Kur’an-ı Kerim’i çok okumak, 6- Bütün günahlardan el çekmek, 7- Misvak kullanmak, 8- Her sabah aç karnina Bal yemek, 9- Her gün aç karnina besmeleyle yirmibir tane üzüm yemek. ( Marifetnameden…)

 Son Çagrı, Senin İçin!

Zaman hızla akıp gidiyor durduramıyorsun..
Dökülüyor avuçlarından engel olamıyorsun..
Bu ne mi demek eyy dostlar?
Bu acı demek.. Yüzleşmen gereken bir ızdırap demek..
Neden mi? Çünkü dostlar, sevdiklerin ölecek demek, annen, baban, çocuğun, yeğenin, teyzen, canın ciğerin kim varsa.. yavaş yavaş sırayla ölecek, seni terk edecek.. yada belki senin ecel listesindeki ismin onlardan öncedir, bir bakmışsın o hiç inanmadığın ölümün senin başında patlamış, ömür binan tepene yıkılmış..
Bu kadar geçici olmamıza rağmen bu kadar kalıcı planlarımızın olması garip değil mi?
Hiç ölmeyecek gibi dünyaya çalışıyor herkes; fakat bugün ölecek gibi ahirete çalışanlar nerede?
Zaman hızla akmaya devam ediyor.
Bir zamanlar bu kaldırımlarda caddelere sokaklatda evlerde başka Aişeler Ahmetler geziyordu oturuyordu , başka Karunlar başka başka konkordatoları çek senetleri hesaplıyordu.
Mübarek toprak hepsini sarmaladı, kimini şefkatle kimini gazapla..
Ama hepsi gittiler. sen de gideceksin. Zaman hızla akıyor avuçlarından. Ve bir gün kefene kelepçelenecek ellerinde, daracık kabri iten avuçlarında pişmanlık dolacak.
Sekeratın depremi gelmeden uyan dost!
Sen Rabbe secdesiz, günaha tövbesiz gitmeye layık değilsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder